Vuk Cosic

Tilbake

Vuk Cosic gjorde seg ferdig med studier innen arkeologi i 1991. Samme år emigrerte han fra Ljublana i Slovenia til Trieste i Italia. Året etter flyttet Cosic tilbake. Cosic har vært et leder av Ljublana Digital Media Lab (Lubmila), og innen litteratur, politikk og kunst med flere utstillinger og publiseringer.

Cosics karriære innen net.art har vært kort men heftig. Cosic har vært på nett siden 1994, men har etter 1996 blitt beskrevet som en pensjonert net.artist. Vuk Cosic var initativtaker til en rekke internasjonale festivaler og konferanser om nettkunst. Han var også redaktør for den første serien av nettime-publikasjoner.

Et av Cosics prosjekter er en parafrase over nettstedet til CNN, der alt lenker til net.art. Som moderator for mailinglisten 7-11 tok han identiteten Keiko Suzuki. Under dette navnet forsøkte han uten hell å melde seg inn på mailinglisten Faces, dannet av cyberfeministene Old Boys Network.

Gjennom en serie ascii-baserte arbeider har Cosic også utfordret den kunsthistoriske diskursen over flere år. Cosic var representert ved Venezia Biennalen i 2001. Etter at han pensjonerte seg i 1996 har han laget nye arbeider for Videopositive 2000 i Liverpool (ASCII Architecture), A History of the Future ved Baltic (www.thisistherealmatrix.com). Cosic var med å stifte ASCII Art Ensemble.

Utvalgte lenker til Cosics arbeider

Vuk Cosic No Land's Man
History of Art for the Blind
ASCII History of Moving Images

Søk selv: Vuk Cosic

Artikler om net.art