Alexei Shulgin (f.1963, Moskva)

 

Tilbake

Alexei Shulgin bor og arbeider i Moskva, og arbeider som kunstner, kurator, teoretiker og musiker.

I 1988 startet han gruppen "Immediate Photography" i 1988, underviste i fotografi og samtidskunst ved the United Art Workshops perioden 1994-95. Sitt kjennskap til Internett fikk han med den elektroniske fotoutstillingen HOT PICTURES fra 1994, og i 1995 startet han Moscow WWWArt Centre.

I 1995 stiftet han Moscow WWWArt Centre, hvor han holdt kurs i www-kunst og nettkunst. Alexei Shulgins prosjekter er åfinne påsiden www.easylife.org som har eksistert siden 1997. Her finner du FUCKUFUCKME eller maskinvaren som gjør det mulig med cybersex, domenenavndikt, og cyberpunk-bandet 386 DX . Bandet har gitt ut to CDer, det siste i 2001. Låtene kan selvfølgelig lastes ned gratis.

Shulgin har i årenes løp vært en betydningsfull deltaker i miljøet, og han har en lang merittliste. I dag underviser han blant annet ved det uavhengige utdanningsprogrammet for nye medier ved ProArte i St.Petersburg. Videre har Shulgin vært en aktiv deltaker påen rekke festivaler og konferanser, og har hatt flere utstillingen samt at han har mottatt ærespris fra Ars Electronica. I 2002 var han kurator for programvarefestivalen Read_Me 1.2.i Moskva 2002. Den som liker åskrive programmer bør så absolutt ta en tipp påsidene runme.org, der finner du en rekke mer eller mindre meningsfull programvare, hvor det er mulig åbidra. Man kan ogsåreise til den neste programvarefestivalen Read Me 2.3, som går av stabelen i Helsinki 30-31 mai 2003. Selv om fristen for åkunne delta med prosjekter gitt ut 1.mars, blir det lovet at bidrag vil bli vurdert fortløpende.

Utvalgte lenker til Shugins arbeider
HOT PICTURES
386 DX

FUCKUFUCKME
EasylifeXXX
www.easylife.org
runme.org
Read Me 2.3

Søk selv: Alexei Shulgin

Artikler om net.art